پایگاه حفا نیوز از هیچ کاندیدا یا جناح سیاسی حمایت نکرده و سعی دارد تمام اخبار سیاسی از نامزدهای انتخاباتی را انتشار دهد
كدخبر: 29726
تاريخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ | ۰۸:۵۰

خبرنگار: حفا نیوز
برای ساخت تونل کندوان به ازای هر کلنگ پول داده می شدReviewed by حفا نیوز on Feb 18Rating:

خبرگزاری پانا: تونل کندوان در جاده زیبای کرج چالوس و در دل کوه قرار دارد و از آنجاییکه کندن آن کار بسیار دشواری بود، جهت تشویق کارگران برای ساخت آن به ازاء هر کلنگ، پول داده می شد.

به گزارش خبرگزاری پانا، این تونل در سال ۱۳۱۴ ساخته شده ۱۸۸۳ متر مسافت ، ۵ الی ۷ متر عرض و شش متر نیز ارتفاع دارد.
این تونل پر ترافیک در ارتفاع ۳۰۳۰ متری کوه البرز قرار دارد.
ساخت تونل کندوان سه سال طول کشیده و از آنجاییکه در آن زمان ساخت تونلی در دل کوه و آنهم بدون تجهیزات کار بسیار سخت و دشواری بوده برای تشویق کارگران برای ساخت آن به ازاء هر کلنگ، ۵ ریال پول پرداخت می شد.
 این تونل به خاطر اهالی روستای کندوان که در همان حوالی ساکن بودند و در آن زمان مایحتاج خوراکی کارگران تونل را تامین می‌کردند، تونل کندوان نام گرفت.
تونل سال ۱۳۱۷ و در زمان رضا شاه افتتاح شد، با احداث این تونل مسیر مرکز کرج به چالوس و تهران به دریای مازندران کوتاه شد.
گفتنی است، پیش از ساخت این تونل پرترافیک راه میان کرج چالوس پنج ماه ازسال غیر قابل تردد بود و برای طی این مسیر نیز باید کوه دور زده می‌شد.
عملیت تعریض تونل کندوان نیز در سال ۱۳۷۴ آغاز شد اما از آنجاییکه غیر اصولی و با هزینه هنگفتی انجام شد، با ماشین آلات و تجهیزات مدرن امروزی پایان عملیات تعریض ۷ سال طول کشید و همین امر دستمایه طنزپردازان سیاسی کشور قرار گرفت.
این تونل تا سال ۱۳۸۰ به دلیل عرض کم و ۵ متری آن یک طرفه بود اما از این سال به بعد تونل به عرض ۱۱ متر تعریض شد و جهت تردد دو طرفه مورد بهره برداری قرار گرفت.

انتهای خبر سرویس البرز / خبرگزاری پانا / کد خبر ۲۳۷۴۹۷


نظرات کاربران:
دیدگاه ها
۲ دیدگاه برای این مطلب ارسال شده است | ارسال دیدگاه | خوراک دیدگاه ها
  1. کمال گنجه ای|۱۳/۱۱/۱۳۹۱

    از انجائیکه غیره اصولی و با هزینه هنکفتی انجام ؟؟ چرا از زحمات زیاد مهندسین و کارگران که برای بار اول در ایران دست به چنین کاری زده تشکر نشده با توجه به اینکه کارشناسان خارجی برای اینکار مبالغی بیش از این گفته بودن و کنایه و پسخند می زدن شما در این گفتار نیمه خالی لیوان را دیده اید !! وگرنه مهندسین ایرانی کار بزرگی انجام داده اند و این تجربیات باعث ساخت تونلهای بعدی شده.

  2. طاهر|۱۵/۰۲/۱۳۹۲

    سلام دوستان چرا تاریخ رو عوض کرده و تحریف کرده اید؟ یعنی چه که نوشته اید((این تونل به خاطر روستای کندوان که در همان حوالی قرار دارد و مایحتاج کارگران را تامین میکردند نام کندوان نام گذاری شده)) همگان میدانند که علت نامگذاری تونل به این دلیل بود که با تجهیزات آن زمان کار کندن تونل به کندی پیش میرفت و کارگران معمولی مجبور بودند با تیشه آنرا حفر کنند ولی چون حفاری را اصولی انجام نمیدادند هم کار به کندی پیش میرفت و هم بر اثر ریزش تونل به خاطر حفر غیر اصولی چندین نفر کشته شدند به همن خاطر به پیشنهاد عده ای از کارگران مهندسین ایرانی به روستای کندوان که در ۴۰۰کیلومتری این جاده و در استان آذربایجان شرقی قرار دارد(و نه حوالی این تونل) رفته و تعدادی از استاد کاران ماهر در حفاری صخره را به این تونل آوردند و کاری که با تجهیزات آن زمان پیش بینی میشد که حدود ۱۰ الی ۱۲ سال به طول بینجامد سه ساله تمام شد و به پاس زحمات استاد کاران کندوانی این تونل به کندوان نام گذاری شد لطفا در روایت تاریخ دقت وافری به خرج دهید با تشکر

ارسال دیدگاه
نام
پست الکترونیک
وب سایت یا وبلاگ
 
 



تازه ترین عناوین خبری